Fodervärd

Vi söker inte fodervärdar för tillfället

Är du intresserad av att vara fodervärd, hör gärna av dig och berätta vad du har att erbjuda för ett hem så kan vi planera för eventuella framtida planer. För mer info om att vara fodervärd läs hos SKK.

Våra foderhundar

Nelly med Sofia

Leo, avelhane på foder

Att vara fodervärd

Att vara fodervärd innebär att du får ta hand om en lovande valp åt uppfödaren, som kanske inte har plats för ytterligare en hund.

Andra rättigheter i avtalet

Utöver rätten till kullar eller parningar har uppfödaren även rätt att delta på utställning, prov eller tävling. Fodervärden får då inte delta på utställningar eller prov utan uppfödarens tillstånd. Denna rätt innebär att uppfödaren kan behöva disponera hunden vid fler tillfällen än bara parningstillfälle och valpningstiden.

Hundens ska hållas i god form

För så kallade pälsraser innebär det också att fodervärden måste hålla pälsen i sådant skick att hunden kan visas på ett rättvisande sätt. Generellt ska fodervärden alltid ha en god hundhållning och se till att hunden får lagom med mat, motion och mental stimulans.

Rättigheter och skyldigheter

För att fodervärdsavtal ska passa både dig och uppfödaren är det viktigt att ni båda är väl införstådda med vilka rättigheter och skyldigheter avtalet innebär och att ni kan ha en bra dialog och stor förståelse för varandras situation. Som fodervärd har du ofta en av uppfödarens bästa hundar och det är viktigt att du har tid och lust att ta dig an ett sådant förtroende. Ett gott samarbete är A och O för ett väl fungerande förhållande mellan uppfödare och fodervärd.

https://www.skk.se/sv/kopahund/att-kopa-hund/Nar-du-bestamt-dig/att-vara-fodervard/

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close